
I Śniadanie
Płatki owsiane na mleku.
Bułka wrocławska z masłem.
Dżem truskawkowy.
Arbuz do podjadania.
Kalarepa do podjadania.
Herbata z cytryną i miętą.
Alergeny przy I śniadaniu | |
---|---|
gluten pszenicy, mleko i jego pochodne | |
Gluten owsa | |
II Śniadanie:
Chleb pszenny i chleb razowy z masłem.
Sałata, ser żółty, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek.
Herbata owocowa.
Woda na życzenie dziecka.
Alergeny przy II śniadaniu | |
---|---|
gluten pszenicy, | |
mleko i jego pochodne | |
Obiad:
Zupa neapolitańska z makaronem i z włoszczyzną - zabielana.
Zapiekanka makaronowa z drobiem, włoszczyzną i kukurydzą.
Jabłko do podjadania.
Kompot z owoców mieszanych.
Alergeny przy I daniu | |
---|---|
seler | |
mleko i jego pochodne | |
Alergeny przy II daniu | |
---|---|
gluten pszenicy, | |
mleko i jego pochodne, | |
jaja |