Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

Tags

loading...

I śniadanie, II śniadanie, obiad

01.03.2021

I śniadanie, II śniadanie, obiad

02.03.2021

I śniadanie, II śniadanie, obiad

03.03.2021

I śniadanie, II śniadanie, obiad

04.03.2021

I śniadanie, II śniadanie, obiad

05.03.2021
01.03.2021

I Śniadanie

Bułka pszenna i bułka z ziarnami, masło, sałata masłowa, wędlina, pomidor i czerwona cebulka. Kalarepa do pochrupania. Bawarka lub herbata z cytryną.

Alergeny przy I śniadaniu
gluten pszenicy
mleko i jego pochodne
jaja
Wartość kcal
254 kcal

II Śniadanie

Parówki z szynki na gorąco. Chleb pszenny z masłem. Ogórek zielony do pochrupania. Herbata z dzikiej róży.

Alergeny przy II śniadaniu
gluten pszenicy
mleko i jego pochodne
jaja
Wartość kcal
221 kcal

 

Obiad

I DANIE
Zupa z czerwonej soczewicy na wędzonce z ziemniakami i włoszczyzną.

II DANIE
Ryż zapiekany z jabłkami i miodem. Polewa z jogurtu naturalnego. Banan. Kompot wieloowocowy.

Alergeny przy I daniu
Seler
 
 
Alergeny przy II daniu
mleko i jego pochodne
gluten pszenicy
jaja
 
Wartość kcal I i II dania
615 kcal
02.03.2021

I Śniadanie

Makaron zacierka na mleku. Chleb pszenny i chleb ze słonecznikiem, masło. Pasta z jaj i wędliny. Rzodkiewka do pochrupania. Herbata z cytryną.

Alergeny przy I śniadaniu
gluten pszenicy
mleko i jego pochodne
jaja
Wartość kcal
247kcal

II Śniadanie

Chałka z masłem i konfiturą. Pomarańcz w ćwiartki do podjadania. Herbata z dzikiej róży.

Alergeny przy II śniadaniu
gluten pszenicy
mleko i jego pochodne
jaja
Wartość kcal
311 kcal

 

Obiad

I DANIE
Zupa pomidorowa z ryżem i warzywami – zabielana.

II DANIE
Łazanki z kapustą kiszoną i białą oraz z kiełbaską. Jabłko. Kompot ze śliwek.

Alergeny przy I daniu
Seler
mleko i jego pochodne
jaja
gluten pszenicy
Alergeny przy II daniu
mleko i jego pochodne
gluten pszenicy
jaja
seler
Wartość kcal I i II dania
711 kcal
03.03.2021

I Śniadanie

Chleb pszenny i chleb graham, masło, sałata masłowa, ser żółty, ogórek zielony, rzodkiewka ,szczypiorek. Kalarepa do pochrupania. Kakao lub herbata z miodem i cytryną.

Alergeny przy I śniadaniu
gluten pszenicy
mleko i jego pochodne
jaja
Wartość kcal
228 kcal

II Śniadanie

Kisiel owocowy. Winogron bezpestkowy. Biszkopty bezcukrowe. Herbata owocowa.

Alergeny przy II śniadaniu
gluten pszenicy
mleko i jego pochodne
jaja
Wartość kcal
354 kcal

 

Obiad

I DANIE
Zupa fasolowa z ziemniakami i warzywami.

II DANIE
Kopytka z twarogiem polane jogurtem naturalnym.Kompot z porzeczki czarnej.Gruszka.

Alergeny przy I daniu
Seler
 
 
 
Alergeny przy II daniu
mleko i jego pochodne
gluten pszenicy
jaja
 
Wartość kcal I i II dania
799 kcal
04.03.2021

I Śniadanie

Chleb pszenny i chleb z makiem, masło. Kremowy twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem. Marchew do pochrupania. Herbata rumiankowa .

Alergeny przy I śniadaniu
gluten pszenicy
mleko i jego pochodne
jaja
Wartość kcal
215 kcal

II Śniadanie

Ryż w polewie z jogurtem naturalnym i z truskawkami. Winogron bezpestkowy do podjadania. Herbata owocowa .

Alergeny przy II śniadaniu
mleko i jego pochodne
 
Wartość kcal
289 kcal

 

Obiad

I DANIE
Zupa kartoflanka z zacierką i jarzynką.

II DANIE
Paluszki rybne pieczone w piekarniku. Ziemniaki z koperkiem. Surówka z marchewki , prażonego słonecznika i rodzynkami. Kompot z aronii.

Alergeny przy I daniu
Seler
jaja
gluten pszenicy
 
Alergeny przy II daniu
mleko i jego pochodne
gluten pszenicy
jaja
ryba
Wartość kcal I i II dania
810 kcal
05.03.2021

I Śniadanie

Chleb pszenny i z ziarnami, masło. Sałata, jajko na twardo, ogórek, rzodkiewka i szczypiorek. Bawarka lub herbata z miętą i cytryną.

Alergeny przy I śniadaniu
gluten pszenicy
mleko i jego pochodne
jaja
Wartość kcal
296 kcal

II Śniadanie

Banan w polewie czekoladowej z posypka kokosową. Herbata owocowa.

Alergeny przy II śniadaniu
mleko i jego pochodne
gluten pszenicy
Wartość kcal
221 kcal

 

Obiad

I DANIE
Zupa rosołowa z makaronem literki, marchewką i pietruszką.

II DANIE
Gołąbki jeżyki w sosie pomidorowym. Ziemniaczki z koperkiem. Ogórek korniszony w słupki. Kompot z owoców mieszanych.

Alergeny przy I daniu
Seler
jaja
gluten pszenicy
 
Alergeny przy II daniu
mleko i jego pochodne
gluten pszenicy
jaja
seler
Wartość kcal I i II dania
789 kcal