Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

Tags

W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające ‘’ ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW ‘’ lub ‘’ MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY ‘’ wymienione poniżej.

1ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN - Mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, biszkopty , pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, rodzynki wędliny, sery żółte,

2MLEKO - Mleko, masło, jogurty, ser , twaróg- ser biały, margaryna, śmietana, kefir, budyń, wędlina

3JAJKA - Jaja, biszkopty, wypieki, makaron jajeczny

4RYBY - Ryby surowe - mrożone, wędzone , panierowane.

5SOJA - Pieczywo, grzanki

6SELER - Seler jako korzeń i łodyga, dodatek do wędlin

7GORCZYCA - Wędliny, produkty mięsne, mieszanki przypraw

8NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe

9ORZESZKI ZIEMNE - Bakalie

10ORZECHY - Wiórki kokosowe ,wypieki

11DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone

12ŁUBINY - Brak

13SKORUPIAKI - Brak

14MIĘCZAKI - Brak

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy